Faillisement van winkels

IHHSOpz

Steeds meer winkels, zoals de V&D, gaan failliet. De winkels hebben te weinig verkopen en kunnen haar schulden niet meer betalen. Eén van de grootste verbazingwekkende momenten was toen V&D failliet werd verklaard. Iedereen zag V&D als een stabiel bedrijf dat zeker niet failliet zou gaan. Maar door doorbraaktechnologieën, zoals online kledingshops, verloor de V&D veel marktaandeel en omzet. Hierdoor kon de V&D niet meer genoeg opbrengen om haar kosten te betalen en ging de winkel failliet.

Winkelcentrum

Het winkelcentrum wordt door faillietgaande winkels, zoals de V&D, steeds leger. Tenminste, dat zou je denken. Uit recente onderzoek blijkt namelijk dat winkelleegstand juist af neemt. Dit komt door de vele nieuwe bedrijven die denken dat er op dit gebied genoeg geld binnen te halen valt. Maar het blijft nog steeds de vraag of dit zo blijft. Er is namelijk een grote kans dat er binnenkort steeds meer winkels weggaan uit het winkelcentrum vanwege faillissement. Daarbij gaan mensen steeds minder snel het winkelcentrum in om kleding te kopen. De online kledingshops worden namelijk steeds groter, doordat steeds meer mensen hier hun kleding koopt. Daarnaast bezorgen steeds meer restaurants, waardoor er sneller thuis gegeten wordt dan in het centrum. Hierdoor gaan steeds minder mensen het winkelcentrum in.

Faillissementen in 2016

De grootste klapper kwam toen de V&D officieel failliet werd verklaard. Maar de V&D is niet de enige winkel dat failliet is verklaard. Zo werd het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport ook failliet verklaard. De winkels van het moederbedrijf, USG, maakte al een tijdje verlies en de banken wilde daarom de winkels niet financieren. Het wordt nog een grote vraag welke winkels ook failliet zullen gaan in de toekomst. Men hoopt dat er meer uitgegeven zal gaan worden in de centra om faillissementen te voorkomen. Maar men weet niet of dit ook echt gaat gebeuren en of er nog veel winkels failliet zullen gaan de komende tijd.

Dit bericht was geplaatst op 4 mei 2016, in Mode. Markeer de permalink als favoriet.